Banen bespeelbaar

Rickus ten Brucke (links) en Gerie Verkoelen (rechts)

Ook het Nederlands kampioenschap tennis 65+ outdoor is gewonnen door Meijelnaar Gerie Verkoelen. Zondag 3 september werd in de finale Rickus ten Brucke verslagen met 6-2, 6-4.

Gerie Verkoelen

Nadat hij in februari dit jaar het indoor tennis NK won, heeft Verkoelen ook het outdoor NK 2023 op zijn naam gezet. Met al een WK-ticket op zak en als nummer 1 geplaatst stond er aardig wat druk op.

Door iedereen werd er gekeken naar Gerie Verkoelen, de geboren Meijelnaar had zichzelf ook enige druk opgelegd. “Je wil als regerend Nederlands kampioen indoor ook niet afgaan in het outdoor NK”, waren zijn woorden voorafgaand aan het toernooi. Zijn doelstelling was minimaal het behalen van de halve finale. De door kleine blessures geteisterde Verkoelen wil namelijk kosten wat kost het WK tennis dit jaar spelen.

In de kwartfinale werd het Verkoelen wel al moeilijk gemaakt, daarin was Michael Warnink met 6-2, 7-6 niet sterk genoeg voor de Meijelnaar. Toch ging die 2e set voor Verkoelen niet van harte. Door de winst op Warnink, stond Praveen Wilson in de halve finale op het programma. Eerder dit jaar wist Wilson al het ITF MT200 toernooi in Dusseldorf op zijn naam te zetten. En met twee ITF MT200 titels vorig jaar, zeker geen kleine jongen in het internationale senioren tenniscircuit. Toch kende Verkoelen geen genade en versloeg Wilson met 6-4, 6-0.

De finale zondag 3 september om 11:00 uur was het Rickus ten Brucke vs. Gerie Verkoelen. Ten Brucke versloeg in de halve finale Ben van der Steen, nummer 2 geplaatst. Aan elkaar gewaagd waren ze zeker, maar door op het juiste moment de punten te pakken, wist Gerie Verkoelen het Nederlands kampioenschap binnen te slepen. Met 6-2, 6-4 was Verkoelen te sterk. En met deze tweede Nederlandse titel voor zowel het in- als outdoor kampioenschap, is voor Gerie Verkoelen het seizoen op nationaal vlak al geslaagd. Nu volle focus op de voorbereidingen voor het WK in Mallorca, oktober van dit jaar.